Al treilea seminar de informare şi workshop  Aleg să mă implic. STOP Bullying!

La final de an, echipa proiectului „Aleg să mă implic. STOP Bullying!” organizează un nou seminar de informare și un nou workshop. Activitățile vor avea loc în zilele de 18 şi 19 decembrie 2014, beneficiarii fiind de această dată elevi și cadre didactice din Şcoala Gimnazială „Ionel Teodoreanu” din Strada Costila, nr. 2, Sectorul 4, București.

Seminarul de informare din 18 decembrie 2014 se va desfășura între orele 12:00 şi 14:00, în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu” şi va fi susţinut de Ioana Șandru (psiholog, președinte Asociaţia DIRECT). Scopul activității propuse celor 60 de elevi de gimnaziu participanţi este de a-i informa și sensibiliza cu privire la problematica fenomenului bullying și de a-i ajuta să conștientizeze tipurile de bullying cu care se confruntă în școli și consecințele unor astfel de comportamente. Ca la fiecare seminar organizat în cadrul proiectului, elementul central îl va constitui piesa de teatru jucată de cei patru actori voluntari foarte talentați, cursanți ai Școlii de Actorie Victoria Art: Alex Dediu, Anisia Zlătaru, Vlad Linta şi Alexandru Dumitru. Pentru a ilustra bullying-ul în şcoli şi a trage un semnal de alarmă asupra fenomenului, piesa a fost creată de Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION, după o poveste reală petrecută într-o şcoală din Titan.

A doua zi, pe 19 decembrie 2014, începând cu ora 10, va avea loc în sala de consiliu a Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu” un workshop interactiv ce va combina noțiuni de educație civică aplicate pe problematica bullying-ului cu elememnte de teatru de improvizație, de care vor beneficia 12 elevi dintre cei care au participat la seminarul de informare. Workshop-ul va fi susținut de Flori-Ana Andronache, psiholog în cadrul Asociaţiei SPRING, Costel Cașcaval, actor, președinte al Asociaţiei STAGE ONE PRODUCTION, Elias Ferkin și Paul Radu, actori și vicepreședinți ai aceleași organizații. Elevii vor construi şi vor juca scenarii în care este prezent bullying-ul, cu scopul de a conştientiza implicaţiile fenomenului şi de a învăţa să adopte atitudini active în prevenirea, gestionarea şi combaterea lui.

Ilustrație de Alina Pelmuș