Curs de formare în prevenirea şi combaterea bullying-ului pentru profesori

Marți, 3 martie 2015 și miercuri, 4 martie 2015, a avut loc cursul de formare în prevenirea și combaterea bullying-ului dedicat cadrelor didactice. Activitatea a fost susţinută de Ioana Şandru (psiholog şi preşedinte Asociaţia DIRECT) cu scopul de a dezvolta competenţele profesionale ale beneficiarilor privind intervenţia în situaţii de bullying.

În deschiderea cursului a fost prezentat proiectul „Aleg să mă implic. STOP Bullying!” de către Andreea Romeghe (Asociația SPRING) și a fost difuzată melodia ”Merg înainte”, creată de Andrei Duțu și Tibi Galea în cadrul proiectului.

Sesiunea a continuat cu descrierea fenomenului de bullying, prezentarea cauzelor și a semnelor apariției agresiunii de tip bullying, a tipurilor de bullying, precum și a consecințelor manifestării acestui fenomen. O componentă importantă a cursului a fost aceea dedicată metodelor şi instrumentelor utile în identificarea cazurilor de elevi cu comportamente violente şi în prevenirea şi gestionarea bullying-ului.

În ultima parte a cursului fiecare participant a conceput planul său de prevenire și combatere a bullying-ului în școala în care activează. Vă invităm să descoperiţi mai jos o parte din planurile elaborate: