Seria seminariilor de informare şi a Workshop-urilor

Aleg să mă implic. STOP Bullying! continuă

Ne aflăm la al cincilea seminar seminar de informare și la al cincilea workshop din proiectul  Aleg să mă implic. STOP Bullying! Beneficiarii vor fi de această dată elevi şi profesori ai Şcolii Gimnaziale nr. 59 din strada Vlădeasa nr. 9, sectorul 6.

Miercuri, 18 februarie 2015, între orele 13:00 şi 14:30, vom organiza seminarul de informare despre bullying la care vor participa 60 de elevi de clasa a VII-a şi 5 cadre didactice. Activitatea va fi susţinută de Luiza Udrea, psiholog, cu scopul de a informa participanţii despre fenomenul de bullying și de a-i ajuta să conștientizeze comportamentele agresive care apar în școli, precum și consecințele acestora.

Urmărind formula consacrată, noţiunile teoretice despre bullying vor fi însoţite de piesa de teatru creată în proiect de Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION şi jucată de cei patru actori voluntari foarte talentați: Alex Dediu, Anisia Zlătaru, Vlad Linta şi Alexandru Dumitru. Propunând o abordare originală a problematicii bullying-ului, proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying! utilizează, alături de teatru, şi muzica drept mijloc de conştientizare şi sensibilizare a elevilor şi a publicului în general cu privire la consecinţele fenomenului. Astfel, participanţii la seminar vor asculta melodia anti-bullying „Merg înainte” creată în proiect de doi tineri muzicieni foarte talentaţi: Andrei Duţu şi Tibi Galea. Melodia este disponibilă publicului în mediul online pe contul Asociaţiei SPRING de pe canalul YouTube şi pe website-ul www.tiberiugalea.ro.

La finalul reprezentaţiei şi al audiţiei, elevii vor fi angajaţi in discuţii prin care conceptele învăţate vor fi aplicate pe situaţia ilustrată în piesa de teatru vizionată, pe mesajul transmis de melodia ascultată şi pe cazuri  de bullying pe care ei le întâlnesc în viaţa de zi cu zi. La seminar va participa şi Poliţia Capitalei, reprezentată prin domnul Scms. Alecsandrescu Cristian ce le va prezenta elevilor informații despre răspunderea penală a minorilor implicaţi în acte de violenţă și modalităţi de prevenire a situaţiilor în care pot deveni victime ale agresiunilor.

Joi, 19 februarie 2015, începând cu ora 14, vom derula în Școala Gimnazială nr. 59 un nou workshop interactiv ce combină noțiuni de educație civică aplicate pe problematica bullying-ului cu elemente de teatru de improvizație. Beneficiarii vor fi 12 elevi dintre cei care au participat la seminarul de informare. Elevii, îndrumaţi de Flori Ana Andronache (psiholog, Asociaţia SPRING) şi Costel Caşcaval, Elias Ferkin şi Paul Radu (actori şi fondatori ai Asociaţiei STAGE ONE PRODUCTION), vor crea şi interpreta scenarii în care este prezent bullying-ul, cu scopul de a conştientiza consecinţele fenomenului şi de a găsi împreună soluţii pentru prevenirea, gestionarea şi combaterea lui.

Ilustrație Alina Pelmuș