Ultimul Seminar de informare şi ultimul workshop „Aleg să mă implic. STOP Bullying!”

Cel de-al şaselea şi ultimul seminar de informare din proiectul nostru s-a derulat luni, 9 martie 2015, în Şcoala Gimnazială nr. 88 (Shanghai) din sectorul 3. La activitate au participat peste 60 de elevi din clasele a V-a si a VII-a şi 5 dintre profesorii lor.

Seminarul a fost susţinut de Anna-Maria Bitere (psiholog, preşedinte Asociaţia SPRING) care le-a explicat participanţilor ce este fenomenul bullying, cum îl recunoaştem şi ce putem face să prevenim astfel de situaţii. Mesajul a fost completat de intervenţia domnei Liana Roşescu de la Poliţia Capitalei, care le-a prezentat elevilor informaţii despre modul în care copiii implicaţi în acte de violenţă răspund în faţa legii pentru acţiunile lor.

Activitatea a continuat cu reprezentaţia piesei de teatru „STOP Bullying!” şi cu audiţia melodiei "Merg înainte" create în proiect, urmate de discuţii despre ideile transmise de acestea. Ca la fiecare seminar, la final elevii ne-au lăsat mesaje anti-violenţă şi impresiile lor despre activitate:

Ultimul workshop din proiectul nostru a avut loc miercuri, 11 martie 2015, tot la Şcoala Gimnazială nr. 88 din sectorul 3.  Activitatea a fost susţinută de Flori-Ana Andronache (psiholog, Asociaţia SPRING) care a lucrat cu 12 dintre elevii din clasele a V-a şi a VII-a participaţi la seminarul de informare organizat cu două zile înainte.

Croit după tiparul consacrat, workshopul le-a oferit elevilor oportunitatea să improvizeze situaţii de bullying şi să conştientizeze astfel ce înseamnă să fii în ipostază de victimă, martor sau agresor. La finalul exerciţiilor, participanţii şi-au evaluat şi exprimat gândurile şi trăirile şi ne-au lăsat mesajele lor anti-violenţă pe care vă invităm să cunoaşteţi în imagini:

Mulţumim întregii echipe "Aleg să mă implic. STOP Bullying!" pentru aceste rezultate frumoase şi Şcolii Gimnaziale nr. 88 pentru deschiderea pe care ne-a acordat-o!