Un nou Seminar de informare şi Workshop  Aleg să mă implic. STOP Bullying!

Proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying! continuă în 2015 cu un nou seminar de informare și un nou workshop, activităţi ce vor fi desfăşurate în 19 şi 21 ianuarie la Şcoala Gimnazială nr. 178 din Strada Dridu nr. 2, Sectorul 1.

Seminarul de informare din 19 ianuarie se va desfășura între orele 12:00 şi 14:00 în sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 178 şi va fi susţinut de Flori Ana Andronache (psiholog, Asociaţia SPRING). Scopul activității propuse celor 60 de elevi de gimnaziu participanţi este de a-i informa și sensibiliza despre fenomenul bullying și de a-i ajuta să conștientizeze tipurile de bullying cu care se confruntă în școli și consecințele unor astfel de comportamente. La seminar va participa şi doamna Rădoi Claudia, inspector al Poliţiei Capitalei, invitată să le prezinte elevilor informații cu privire la răspunderea penală a minorilor care participă la acte de violenţă și elemente legate de prevenirea situaţiilor în care copiii pot deveni victime ale agresiunilor.

Ca la fiecare seminar organizat în cadrul proiectului, elementul central îl va constitui piesa de teatru jucată de cei patru actori voluntari foarte talentați: Alex Dediu, Anisia Zlătaru, Vlad Linta şi Alexandru Dumitru. Utilizând arta teatrală drept metodă de educaţie non-formală pentru a ilustra bullying-ul în şcoli şi a trage un semnal de alarmă asupra fenomenului, piesa a fost creată de Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION după o poveste reală petrecută într-o şcoală din Titan.

Propunând o abordare originală a problematicii bullying-ului, proiectul Aleg să mă implic. STOP Bullying foloseşte şi arta muzicală drept mijloc de conştientizare şi sensibilizare a elevilor şi publicului în general cu privire la implicaţiile fenomenului. Astfel, în cadrul seminarului participanţii vor fi invitaţi să asculte în primă audiţie melodia anti-bullying intitulată „Merg înainte” creată în cadrul proiectului de doi tineri artiști foarte talentaţi Andrei Duţu şi Tibi Galea. Melodia va fi lansată în curând în mediul online pe canalul Youtube.

În ziua de 21 ianuarie, începând cu ora 12, va avea loc în Școala Gimnazială nr. 178 un nou workshop interactiv din cadrul proiectului ce va combina noțiuni de educație civică aplicate pe problematica bullying-ului cu elememnte de teatru de improvizație, de care vor beneficia 12 elevi dintre cei care au participat la seminarul de informare. Elevii, îndrumaţi de Flori Ana Andronache (psiholog, Asociaţia SPRING) şi Costel Caşcaval (actor, președinte Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION), Elias Ferkin şi Paul Radu (actori și vicepreședinți Asociaţia STAGE ONE PRODUCTION), vor construi şi vor juca scenarii în care este prezent bullying-ul, cu scopul de a conştientiza implicaţiile fenomenului şi de a învăţa să adopte atitudini active în prevenirea, gestionarea şi combaterea lui.

Ilustrație de Alina Pelmuș